Україну підтримала країна ЄС, небайдужа до Росії
Категорія
Світ
Дата публікації

Україну підтримала країна ЄС, небайдужа до Росії

Україну підтримала країна ЄС, небайдужа до Росії
Джерело:  online.ua

Сенат Чехії ухвалив постанову щодо Донбасу, в якій закликав Росію повернути Україні контроль над кордоном і припинити підтримку бойовиків.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook першого віце-спікера Верховної Ради України Ірини Геращенко.
За словами політика, за це проголосували 45 з 63 присутніх сенаторів.
"Ця постанова була підготовлена комітетом закордонних справ чеського Сенату у відповідь на наше звернення до парламентів країн ЄС", - заявила Геращенко, уточнивши, що авторами звернення, крім неї, були депутат від БПП Марія Іонова і позафракційна Ганна Гопко.
"Ми дуже дякуємо Сенату Чехії і вважаємо надзвичайно важливим той факт, що оцінка дій РФ на Донбасі змінюється навіть в країнах, традиційно прихильних до Москви, все більше європейських політиків публічно займають позицію проти російської агресії. Ми раді, що є і наш внесок в цій дипломатичній роботі, в донесенні правди про війну проти України і українців", - додала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше президент Чехії Мілош Земан, відомий своєю відверто проросійською позицією, сказав, що Україна не може повернути Крим, хоча Росія його і анексувала, тому що радянський лідер Микита Хрущов "зробив непрощенну дурість, і світові політики визнають сьогодні, що Крим не може бути повернутий Україні".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?