Україну попередили про шалені темпи поширення коронавірусу COVID-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну попередили про шалені темпи поширення коронавірусу COVID-19

Україну попередили про шалені темпи поширення коронавірусу COVID-19
Джерело:  online.ua

У Міністерстві охорони здоров'я виступили з новою жорсткою заявою про ситуації з коронавірусом COVID-19 в Україні. Очільник відомства Максим Степанов заявив про шалені темпи, яких набула епідемія. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг міністра у вівторок, 3 листопада.

За його словами, нещодавно у країні зареєстрували новий епідемічний антирекорд за добу.

"Цифра антирекорду 8 999 людей, які інфікувалися COVID-19 за добу, і дуже важливо було в цей час зібрати багатотисячний мітинг біля ВР і заблокувати весь (урядовий) квартал. Коронавірус розповсюджується просто шаленими темпами в ураганному режимі. Ми це бачимо і у проєвропейських країнах. Наприклад, у Франції за минулу добу 52 тисячі хворих на COVID-19 і така ситуація спостерігається в усіх європейських країнах", - пояснив Степанов.

Очільник МОЗ зауважив, наразі жорсткі епідемічні обмеження стали буквально необхідністю для підтримання безпеки людей.

"Я чую такі вирази, що нібито "вірус козаків не бере", бере, ми такі ж самі люди. Дотримуйтесь всіх правил, які встановлені МОЗ", - додав міністр.

Нагадаємо, станом на ранок 3 листопада по всій Україні від початку пандемії зареєстрували 411 093 випадки коронавірусу. Кількість летальних сягнула 7 532, за попередню добу померли 157 людей.

Вже кілька великих країн Євросоюзу повернулися до сценарію жорсткого карантину, Чехія та Німеччина зважилися на введення комендантської години.

Як повідомляв ONLINE.UA, під час нового масштабного дослідження іноземні вчені дійшли висновку, що у переважної більшості людей, які перенесли COVID-19, стабільний імунітет зберігається протягом не менше п’яти місяців. За словами вчених, ці дані дають привід для оптимізму. Варто зазначити, що науковці перевірили рівень антитіл до коронавірусу приблизно у 30 тисяч осіб, у яких був діагностований COVID-19 з березня по вересень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?