Україну приголомшили новою датою розгляду безвізу: соцмережі спалахнули
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну приголомшили новою датою розгляду безвізу: соцмережі спалахнули

Україну приголомшили новою датою розгляду безвізу: соцмережі спалахнули
Джерело:  online.ua

Європейський Парламент знову переніс дату розгляду питання про надання безвізового режиму для України з країнами Європейського Союзу - на цей раз на 3 квітня.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт Європарламенту.
Зокрема, інформація про індикативну дату розгляду питання про український «безвіз» міститься в реєстраційній картці відповідного законопроекту.
Згідно з оновленою інформацією, українське питання буде поставлено на голосування 3 квітня.
Кілька днів тому Європарламент вже переносив прогнозну дату розгляду українського питання з 18 січня на 1 лютого. Тоді це пояснювали процедурними питаннями.
При цьому розгляд європейської законодавчої ініціативи щодо скасування віз для Грузії відбудеться 2 лютого.
Як зазначає "Європейська правда", згодом розгляд безвізового режиму для України та Грузії знову може бути об'єднано в один пакет - саме такий план передбачений рішенням країн-членів.
За даними деяких джерел, відзначає видання, ЄС має намір використовувати процедурні важелі, щоб перенести запуск безвізового режиму на період після президентських виборів у Франції, які відбудуться в квітні і травні 2017 року.
При цьому в мережі вже почали яскраво жартувати з цього приводу і висловлювати своє обурення.



Валентина Гончар: Як згадаю на Майдані, на холоді обгорнутих в європрапор людей, то стає прикро і болісно. Розчарування в європейцях повністю. Лицеміри зі своїм "занепокоєнням".
Роман Андрусяк: Потрібно ввести візовий режим для всіх громадян ЄС, так буде справедливо, якщо вони нас приймають за лохів.
Kostyantyn Lytwak: А в квітні перенесуть на червень, а в червні на вересень...
Igor Markin: А ми не можемо на них подати в міжнародний суд за навмисне затягування процесу?
Сергій Шевченко: Квантового стрибка менталітету не відбулося. Все просто.



Як повідомляв ONLINE.UA, 15 грудня депутати Європейського парламенту проголосували за законопроект про впровадження механізму призупинення безвізового режиму між країнами Європейського Союзу з країнами, які не є членами ЄС. Ухвалення механізму припинення вважалося головною перешкодою в справі отримання "безвізу" Україною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?