Україну просто примусили: Кравчук розвіяв міф про "подарований" Крим
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну просто примусили: Кравчук розвіяв міф про "подарований" Крим

Україну просто примусили: Кравчук розвіяв міф про "подарований" Крим
Джерело:  online.ua

За часів СРСР Україну примусили погодитися з рішенням Микити Хрущова про приєднання Криму до Української соціалістичної республіки, при цьому перший секретар ЦК Компартії України Олексій Кириченко був категорично проти, заявив  перший президент України Леонід Кравчук.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням інтерв'ю Кравчука slon.ru.


«Аджубей (Олексій Аджубей, член ЦК КПРС, редактор «Известий» в 1959-1964 роках, зять Микити Хрущова. - Ред.) описує, як Хрущов приїхав до Криму, до нього вийшли люди, покусані москітами, і просили:« Заберіть нас звідси, ми знаємо, як вирощувати картоплю, але ми не знаємо, що тут робити», - розповів Кравчук.


«Хрущов, не зупиняючись, бере Аджубея, сідає з ним в поїзд, їде до Києва, заходить до першого секретаря ЦК Компартії України ... (тоді ним був Олексій Кириченко - Ред.» і просить його взяти під своє крило Крим: «Вам легше тут, близько до Криму Запорізька, Херсонська області, ви зможете допомогти», - продовжив Кравчук.


«Тому що в Криму не було ні їжі, ні води - нічого. А Кириченко каже: «Я не можу, у мене ж в план не входить». Тоді Хрущов бере Кириченко в свій поїзд, їде в Москву, і Політбюро ЦК КПРС примушує - повторюю - примушує Україну погодитися з цим рішенням. Це відповідь на питання, що Хрущов подарував Крим», - сказав Кравчук.


«Так Україну просто примусили його взяти. І Україна за ці роки - я підрахував, коли ще був президентом, - і зараз вже вклала в Крим 100 мільярдів доларів», - вважає Кравчук.


«Канали, дороги, вода, будівництво південного узбережжя, будинки - це легко рахується ... Тобто, всі розмови про те, що хтось нам щось подарував, а тепер, мовляв, повернули назад, це неправда - відірвали живе», - сказав перший президент України.


Як повідомляв ONLINE.UA,  раніше Кравчук розповів, про що б він поговорив з президентом Росії Володимиром Путіним і погодився б подати йому руку.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?