Україну розлютив європейський чиновник в окупованому Криму
Категорія
Політика
Дата публікації

Україну розлютив європейський чиновник в окупованому Криму

Україну розлютив європейський чиновник в окупованому Криму

На територію окупованого росіянами Криму прибула делегація депутатів з Сербії на чолі з лідером Сербської народної партії Ненадом Поповичем, який назвав анексований півострів частиною Росії, чим викликав гнів України.
Про це повідомляє ONLNILE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".
"В серцях людей, які живуть як в Криму, так і в Росії, Крим завжди був невід'ємною частиною Росії. Сербія з усією повагою і захопленням дивиться на мужність і рішучість громадян Криму повернутися в Росію", - заявив Попович, звертаючись до окупаційного "парламенту Криму".
У свою чергу український МЗС з гнівом відреагував на прибуття сербської делегації на окуповані Росією території і заяву Поповича.
Читайте також: "Спа сибі ввічливим людям": мережу шокувало відео з окупованого Криму
"Міністерство закордонних справ України рішуче засуджує поїздку групи сербських парламентаріїв до окупованого Криму", - заявила спікер українського дипломатичного відомства Мар'яна Беца.
Вона зазначила також, що сербські парламентарії демонстративно порушили і українське законодавство, і міжнародне право.
Беца підкреслила, що ці депутати відкрито закликали до визнання анексії Криму Росією і тим самим порушують офіційну позицію Сербії, яка підтримує територіальну цілісність України.
"МЗС сьогодні викликав посла Сербії в МЗС для дачі пояснень з цього питання", - резюмувала вона.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в мережі посміялися над розчаруванням путінців в окупованому Криму.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?