Україну відвідає спеціальна місія НАТО - подробиці
Категорія
Україна
Дата публікації

Україну відвідає спеціальна місія НАТО - подробиці

Україну відвідає спеціальна місія НАТО - подробиці
Джерело:  rbc.ua

Офіційна делегація НАТО прибуде до України у якості оцінювальної місії. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на "РБК-Україна".

Керівник представництва Північноатлантичного альянсу в Україні Олександр Вінніков виступив під час круглого столу. За його словами, місія розпочне роботу через кілька тижнів. Відправить її штаб-квартира в Брюсселі.

Дипломат зазначив, що делегацію спрямують "... для того, щоб вона змогла дати якомога більш ефективні поради та експертизу з урахуванням наступної річної національної програми на 2020 рік".

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг нещодавно анонсував прибуття усієї Північноатлантичної ради до України. На його думку, країни-союзниці повинні на практичному рівні допомагати Києву.

Як повідомляв ONLINE.UA, у медіа з'явилися відомості про таємні навчання сил Альянсу. Зокрема, йдеться про масштабні маневри із залученням німецької авіації, спроможної нести ядерну зброю. За сценарієм, військові заходи відбуваються в умовах розпочатої ядерної війни, проте відповідну зброю все ж таки не використовують. Відомо, що кілька держав Євросоюзу мають американські ядерні снаряди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?