«Укртрансгаз» відзвітував, чи вистачить газу на опалювальний сезон
Категорія
Економіка
Дата публікації

«Укртрансгаз» відзвітував, чи вистачить газу на опалювальний сезон

«Укртрансгаз» відзвітував, чи вистачить газу на опалювальний сезон
Джерело:  online.ua

Станом 22 липня запаси природного газу в українських підземних сховищах збільшились до 15,018 млрд куб. м. Це на 71,6% більше, ніж після завершення останнього опалювального сезону 5 квітня. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на дані державної компанії «Укртрансгаз».

У порівнянні з аналогічним періодом 2018 року, запасів газу стало більше на 22,6%. 20 липня минулого року у підземних сховищах знаходилося лише 12,25 млрд куб. м. Усього в Україні є 12 підземних сховищ газу загальною активною ємністю близько 31 млрд куб. м.

Зараз газові сховища заповнені на 48%. Згідно інформації «Укртрансгазу», лише протягом 20 липня було закачано 68,84 млн куб. м газу.

У НАК «Нафтогаз» обіцяють, що до початку опалювального сезону закачають 20 млрд кубометрів газу, що майже на 3 млрд кубів більше, ніж минулого року, коли до жовтня Україна змогла закупити 17,2 млрд куб. м.

Збільшення запасів газу необхідно для успішного протистояння спробам російського «Газпрому» зупинити транзит через територію України. Поки що Росія відмовляється підписувати новий договір на транспортування блакитного палива до Європи, вимагаючи від «Нафтогазу» відмовитися від судових претензій у Стокгольмському арбітражному суді.

Нагадаємо, що кілька днів тому «Газпром» різко збільшив транзит газу через Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?