Укрзалізниця повідомила українцям чудову новину
Категорія
Україна
Дата публікації

Укрзалізниця повідомила українцям чудову новину

Укрзалізниця повідомила українцям чудову новину
Джерело:  online.ua

Укрзалізниця має намір приблизно через рік запустити швидкісний потяг зі Львова до Кракова. Що цікаво, на місце призначення потяг прибуватиме всього за 3,5 години. Про це повідомив очільник УЗ Євген Кравцов, передає ONLINE.UA.

Наразі відомо, що євроколію планують прокласти від державного кордону до станції Скнилів на околиці Львова. Відстань до Скнилова від головного залізничного вокзалу – 5,5 кілометра, від аеропорту "Львів" – 3 кілометри та автостанції – 1 кілометр.

"Тобто через рік українці зможуть отримати пряме швидкісне сполучення зі Львова до Кракова, Праги, Відня. До того ж між Скнилівом, аеропортом і львівським залізничним вокзалом плануємо запустити ще й експрес для комфорту пасажирів", - пояснює Кравцов.

За його словами, потяги виїжджатимуть саме зі станції "Скнилів", щоб не перевантажувати станцію "Львів", через яку прямують фактично всі внутрішньодержавні поїзди.

"Певен, що це буде найбільший інфраструктурний проєкт на Заході України. Для Укрзалізниці це абсолютно реально і буде мати надзвичайний соціальний ефект", – каже Кравцов.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Укрзалізниця додала поїзда по затребуваних напрямах на Новий рік і Різдво. Додаткові поїзди курсуватимуть в кінці грудня — вже зараз на них можна купити квитки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?