Уповільнення темпів - Мінекономіки донесло українцям чудові новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уповільнення темпів - Мінекономіки донесло українцям чудові новини

Уповільнення темпів - Мінекономіки донесло українцям чудові новини
Джерело:  online.ua

Так звана коронакриза стала несподіваним ударом, оминути якого у світі не зумів ніхто. після понад пів року боротьби з пандемією в українському уряді розкрили гарні новини про обсяги економічних втрат. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на оприлюднену статистику Міністерства розвитку економіки й торгівлі.

За офіційними даними, падіння ВВП зменшилося за 7 місяців до 6,2%, раніше його оцінювали в 6,5%.

"У липні 2020 року на тлі продовження адаптації до роботи в умовах карантину майже всі види економічної діяльності продемонстрували уповільнення темпів падіння або зростання (зокрема, роздрібний сегмент ринку). Це вказує на процес поступового відновлення і на те, що більшість сфер економіки поступово отямлюється після нокдауну", - зауважили у відомстві.

Згідно з оприлюдненими даними, перш за все уповільнення падіння зафіксували у галузі виробництва споживчих товарів короткострокового використання й товарів групи "енергія", галузі транспорту — оскільки відновили рух пасажирських перевезень, галузі торгівлі, бо українці знову стали купувати різні товари, галузі сільського господарства — завдяки збиранню врожаю.

"Індекс очікувань ділової активності порівняно з попереднім місяцем поліпшився", - додали в Мінекономіки.

Тим часом у вересні експерти міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings оновили оцінку української економіки — вони зберегли свій квітневий прогноз, згідно з яким у 2020 році економіка України скоротиться на 6,5%.

Як повідомляв ONLINE.UA, вплив нової економічної кризи, яку спровокувала пандемія коронавірусу, розтягнеться для України на цілі роки. Міністерство фінансів виступило з новим оголошенням щодо дефіциту державного бюджету.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?