УПЦ МП розриває євхаристійне спілкування з Константинополем
Категорія
Україна
Дата публікації

УПЦ МП розриває євхаристійне спілкування з Константинополем

УПЦ МП розриває євхаристійне спілкування з Константинополем
Джерело:  online.ua

Собор єпископів УПЦ МП засудив рішення Вселенського Патріарху від 11 жовтня, про встановлення його юрисдикції на території України. Єпископи Московського патріархату стверджують, що рішення Синоду Константинопольського Патріархату стосовно українського церковного питання є "недійсними та такими, що не мають жодної канонічної сили", передає ONLINE.UA з посиланням на постанову Собору.

"Зокрема, рішення про встановлення юрисдикції Константинопольського Патріархату на території України є наслідком спекулятивного трактування церковної історії. А рішення про зняття анафеми та інших церковних заборон із лідерів розколу та визнання дійсності псевдохіротоній, які були звершені ними під час перебування в розколі, є наслідком спотвореного тлумачення православних канонів", - сказано у постанові.

Окрім того, в постанові вказано, що, "визнавши розкольників у сущому сані, Константинопольський Патріархат, згідно з церковними правилами, сам став на шлях розколу".

"У зв’язку з цим, євхаристичне спілкування Української Православної Церкви з Константинопольським Патріархатом на даний час є неможливим і припиняється", - йдеться у постанові.

Також Собор виступив проти зміни назви Української Православної Церкви.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше речник Київської Патріархії, архієпископ Євстратій Зоря повідомив, що президент Петро Порошенко досі не провів зустріч з єпископами Української православної церкви Московського патріархату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?