Ураган «Доріан»: на Багамах значні руйнування, Трамп закликав молитися
Категорія
Події
Дата публікації

Ураган «Доріан»: на Багамах значні руйнування, Трамп закликав молитися

Ураган «Доріан»: на Багамах значні руйнування, Трамп закликав молитися
Джерело:  BBC

Через наближення тропічного урагану «Доріан» в прибережних районах штатів Південна Кароліна та Флорида планується евакуація жителів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на BBC.

Наказ губернатора Південної Кароліни про обов’язкову евакуацію вступає в силу 2 вересня, він торкнеться 830 тисяч чоловік. Всі школи і державні установи уздовж атлантичного узбережжя будуть закриті вже з 3 вересня.

За прогнозами синоптиків, ураган, який вже досяг найвищої 5-ої категорії, може дістатись берегів Південної Кароліни у середу.

У свою чергу, президент США Дональд Трамп попросив молитися за жителів Багамських островів, на які обрушився потужний ураган.

«Моліться за людей на Багамах. Такого удару не було ніколи раніше. Категорія 5. Майже 200 миль на годину», – написав американський лідер в Twitter.

За даними Національного центру ураганів США, швидкість вітрів в епіцентрі стихії становить 295 кілометрів за годину з поривами до 354 кілометрів за годину. Хвилі в океані досягали сім метрів заввишки. За всю історію наукових спостережень за ураганами «Доріан» – другий найсильніший після «Аллена» 1980 року.

На Багамах вже зафіксовані численні руйнування та підтоплення. Інформація про наявність жертв стихії поки не поступала. Очікується, що після досягнення берегів Флориди «Доріан» поверне на північ, у напрямку штатів Південна Кароліна та Джорджія.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?