Уряд Шольца перебуває під потужним тиском через відмову надати Україні ракети Taurus — NYT
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Шольца перебуває під потужним тиском через відмову надати Україні ракети Taurus — NYT

Олаф Шольц
Джерело:  The New York Times

На уряд німецького канцлера Олафа Шольца чинять потужний міжнародний тиск через відмову надати Україні далекобійні ракети Taurus для полегшення проведення контрнаступу українських військових. 

Що відомо про боротьбу за отримання Україною німецьких ракет Taurus

Зазначається, що контрнаступ українських військових проходить повільним темпом і наразі лише Франція та Велика Британія погодились надати Україні далекобійні ракети, тоді як НІмеччина відмовляється це зробити і тому уряд канцлера Олафа Шольца зазнає критики та тиску з боку партнерів.

Наразі, як підкреслюють автори матеріалу, Вашингтон також поки не висловив згоди надати Україні американські далекобійні ракети ATACMS.

Саме вони, на думку журналістів видання, могли б надати необхідного імпульсу контрнаступу українських військових.

Але європейські чиновники та експерти з безпеки кажуть, що вони очікують швидкої заяви США, яка підвищить ставки для канцлера Німеччини Олафа Шольца, щоб він пожертвував Україні ракети Taurus, - підкреслюють автори матеріалу.

Що необхідно для схвалення Німеччиною передачі ракет Taurus Україні

За словами глави комітету Бундестагу з оборони Марі-Агнес Штрак-Ціммерманн, наразі канцлер Шольц перебуває під потужним тиском і, ймовірно, має бажання припинити цю дискусію.

На її думку, Вашингтон повинен схвалити передачу Україні ATACMS і тоді це може вплине на позицію офіційного Берліну щодо передачі Taurus.

Представник уряду Німеччини заявив у четвер, що позиція Шольца залишилася незмінною порівняно з минулим місяцем, коли канцлера безпосередньо запитали про Taurus, і він дав зрозуміти журналістам, що жодного рішення ухвалено не було.

Протягом більшої частини минулого року уряд Німеччини прагнув оголосити про передачу бронетехніки, систем ППО і бойових танків одночасно з аналогічними заявами з боку США.

Ракети великої дальності є однією з останніх великих систем озброєнь, які Україна зажадала від Заходу, але побоювання, що вони можуть завдати удару російською територією і призвести до ескалації війни, посіяли небажання як у Берліні, так і у Вашингтоні відправляти їх, - йдеться у матеріалі видання.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?