Уряд анонсував стрімкий ріст зарплат в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд анонсував стрімкий ріст зарплат в Україні

Уряд анонсував стрімкий ріст зарплат в Україні
Джерело:  online.ua

В Кабміні заявили, що їм знадобиться 3-4 роки, щоб добитися підвищення середньої зарплати в Україні до 15 тисяч гривень. З даною заявою виступив міністр соціальної політики Андрій Рева, повідомляє ONLINE.UA.

"Для зменшення рівня трудової міграції середня зарплата в Україні має бути не меншою за 15 000 гривень. Ми плануємо, що в цьому році середня зарплата в грудні вийде на розмір 10 000 гривень, і нам потрібно три-чотири роки, щоби наша середня зарплата вийшла на потрібні показники", - сказав голова відомства.

Окрім того, він зазначив, що українські заробітчани в Польщі, наприклад, у середньому отримують 19 200 гривень на місяць в перерахунку на гривні. Міністр додав, що за кордоном на постійній основі працюють 3,2 мільйони українців.

"Зараз на українському ринку праці склалася ситуація, яка сприяє зростанню доходів населення, адже роботодавці не мають іншого виходу, як встановлювати конкурентний розмір зарплат своїм працівникам", - сказав Рева.

Нагадаємо, раніше український глава Петро Порошенко підписав указ про підвищення зарплати українським військовим і поліцейським. Згідно з цим документом, заробітні плати будуть підвищені не менш ніж на 30%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  Порошенко повідомив, коли в Україні підвищать мінімальну зарплату майже до 4,2 тисяч гривень.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?