Уряд домовився з бізнесом про стабілізацію цін на продукти в Україні
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд домовився з бізнесом про стабілізацію цін на продукти в Україні

Уряд домовився з бізнесом про стабілізацію цін на продукти в Україні
Джерело:  online.ua

18 березня офіційно стало відомо, що Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, виконуючи доручення Кабінету міністрів та глави держави Володимира Зеленського, провело консультації з бізнес-об'єднаннями, під час яких бізнес нарешті погодився зберегти нинішній рівень цін, а також забезпечити внутрішній ринок основними видами продовольства внутрішнього виробництва. Цю інформацію підтвердила Європейська Бізнес Асоціація (ЄБА), передає ONLINE.UA з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Розуміючи необхідність стабілізації цінової ситуації на основних ринках, підприємці запевнили, що вони вживатимуть усіх необхідних заходів, спрямованих на стабілізацію цін продовольчих товарів, що мають істотну соціальну значущість. Сподіваємось, з боку уряду домовленості також буть дотримані та буде внесено зміни до постанови КМУ №314", - йдеться в заяві ЄБА.

Окрім того, наголошується, що учасниками перемовин також стали асоціація "Ретейлерів України", Союз птахівників України, "Укроліяпром", "Укрцукор", "Борошномели України", Всеукраїнська асоціація пекарів, а також об'єднання підприємств хлібопекарської промисловості "Укрхлібпром".

Представники бізнесу заявили, що готові стабільно і безперебійно забезпечувати внутрішній ринок продовольством у необхідних обсягах.

"На початку пандемії в низці регіонів України спостерігалося підвищення цін на різні товари. За даними Антимонопольного комітету, за три тижні березня-2020 ціни на картоплю зросли на 60%, на гречану крупу - більше ніж на 50%, на пшоно - на 24%, на цукор - на 16%. Також удвічі подорожчали морква і цибуля", - нагадали в ЄБА.

Нагадаємо, що рік тому Кабмін ухвалив постанову №314 "Про стабілізацію цін на соціально значущі товари та товари протиепідемічного призначення". Нею встановлюється перелік соціально значущих товарів, серед яких - гречка, цукор, борошно вищого ґатунку, макарони, молоко пастеризоване жирністю 2,5% в плівці, хліб, яйця, птиця, мінеральна вода негазована, вершкове масло жирністю 72,5%.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що банки розповіли про важливі нюанси доступної іпотеки під 7%.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?