Уряд Гончарука відреагував на жорсткі вимоги Зеленського - деталі
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд Гончарука відреагував на жорсткі вимоги Зеленського - деталі

Уряд Гончарука відреагував на жорсткі вимоги Зеленського - деталі
Джерело:  online.ua

У Кабінеті міністрів відреагували на жорстку заяву президента Володимира Зеленського щодо погашення боргу перед вчителями у питанні заробітної плати. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядову пресслужбу.

За офіційними даними, міністри ухвалять рішення про виділення 171 мільйона 100 тисяч гривень на зарплатню педагогам. Його обговорять під час найближчого засідання, яке заплановане на 27 листопада.

Також в уряді обговорять питання субвенцій для лікарів. Їхня сума сягає 326 мільйонів гривень.

"Системні затримки протягом усіх років незалежності України відбуваються внаслідок неефективного розподілу державних субвенцій місцевою владою", - пояснили у Кабміні причини проблем у відповідній галузі.

Нагадаємо, президент Зеленський звернувся до уряду завдяки відеоролику, який оприлюднено у соціальних мережах.

Як повідомляв ONLINE.UA, відеозвернення записане напередодні закордонного візиту українського лідера в Естонію. За словами Зеленського, він отримав безліч повідомлень щодо зарплатних проблем у відношенні вчителів. Зокрема, багато педагогів з регіонів не отримували грошей з вересня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?