Уряд готує цікаву ініціативу українцям - до чого готуватися
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд готує цікаву ініціативу українцям - до чого готуватися

Уряд готує цікаву ініціативу українцям - до чого готуватися
Джерело:  online.ua

В уряді підтримали нову ініціативу Міністерства інфраструктури під час засідання 29 липня. Представники відомства виступили з ідеєю про експериментальний електронний квиток. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу міністерства.

За оприлюдненими даними, йдеться про єдиний е-квиток, який буде доступним на Транспортному порталі електронних послуг.

Міністр Владислав Криклій зауважив, український сучасний транспорт має стати зручним та комфортним.

"Можливість придбання е-квитків у різних галузях транспорту роблять сервіс для пасажира простішим у використанні, а саму послугу швидшою в оформленні. Наша амбітна мета – об’єднати всі види транспорту одним електронним квитком. Щоб всі послуги при плануванні подорожі можна було отримати в одному місці, зручно та швидко. Експериментальний проєкт з впровадження е-квитка починаємо у столиці із єдиного е-квитка на залізницю та метро", - пояснив він.

У відомстві звернули увагу, втіленням проєкту займуться фахівці ДП "Галузевий центр цифровізації та кібербезпеки". Координувати роботу вони будуть з представниками "Укрзалізниці" та компанії SkyUp.

Пропозиція Мінінфраструктури — завершити пілотний проєкт до 30 червня 2021 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, 16 липня "Укрзалізниця" скасувала обмеження на поїздки в п отягах— тепер купити квитки можна на всі місця у вагонах. Зняли обмеження не на всіх напрямках, а тільки для поїздів далекого прямування, що курсують з Києва і назад.

Крім того, залізнична компанія відновила курсування 12 приміських поїздів на Донецькій залізниці. Усі напрямки донедавна виявилися заблокованими через карантин, який ввели на тлі пандемії COVID-19.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?