Уряд підвищить зарплату усім освітянам: коли і на скільки
Категорія
Україна
Дата публікації

Уряд підвищить зарплату усім освітянам: коли і на скільки

Уряд підвищить зарплату усім освітянам: коли і на скільки

Міністерство освіти і науки України пропонує суттєво підвищити зарплати вчителям, змінивши систему оплати праці педагогів. Про це на сьогоднішньому засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман, передає ONLINE.UA з посиланням на « Урядовий портал ».

«Ми сьогодні запропонували нову систему оплати праці, яка дозволить системно підвищити зарплати освітянам і виправити диспропорції до окремих категорій викладачів, які не отримували надбавок і підвищень», – заявив Гройсман.

Голова уряду зазначив, що за новою системою з січня 2020 року вчителі та вихователі отримають підвищення заробітної плати від 20% до 70%.

«Особливий акцент буде зроблений на молодих вчителів, які ще не мають власного стажу, і коли приходять викладати, мають зарплату на мінімальному рівні. Зараз так не буде, буде по іншому», – запевнив Гройсман.

На засіданні уряду детально розповіли і про майбутні розміри зарплат освітян.

«Якщо молодий учитель зараз отримує 5410 грн (оклад, надбавка за престижність і за перевірку зошитів), зміна системи дасть можливість отримувати такому ж вчителю 7643 грн», – розповіла міністр освіти Лілія Гриневич.

На переконання очільниці відомства, у 2023 році найменший посадовий оклад педагогічного працівника повинен становити 4 прожиткових мінімуми.

«Наприклад, є молодий вихователь дитячого саду. Ми пропонуємо збільшити посадовий оклад. Зараз цей вихователь отримає мінімально 4173 грн. У 2020 році він буде отримувати оклад (без урахування надбавки за престижність) 6369 грн. Це зростання більш ніж на 52%. Середньорічна місячна зарплата буде 7427 грн (враховуючи надбавки за оздоровлення і винагороду за річну роботу)», – пояснила Гриневич.

Досвідчений вчитель, який має високу категорію, отримуватиме з січня 2020 року 10,5 тис. грн і більше. Для вихователів дитячих садків зросте не тільки зарплата, а й тривалість відпустки – з січня 2020 року до 56 календарних днів.

Нагадаємо, що нещодавно у Міносвіти роз'яснили, чи залишиться шкільна форма.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?