Уряд США почав судитися проти Google через зловживання
Категорія
Технології
Дата публікації

Уряд США почав судитися проти Google через зловживання

Уряд США почав судитися проти Google через зловживання
Джерело:  online.ua

Проти корпорації Google зареєстрували судовий позов щодо монополізації. Автором звернення виступило Міністерство юстиції Сполучених Штатів. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на закордонні медіа, зокрема Associated Press та Reuters.

За оприлюдненими подробицями, американський уряд звинуватив у позові корпорацію в монополізації, зловживанні своїм домінувальним положенням у сфері онлайн-пошуку. Таким чином технологічний гігант закріпив свою міць, знищуючи конкуренцію.

Споживачі внаслідок такої корпоративної політики зазнали шкоди.

Згідно з інформацією джерел, Мін'юст також припускає висунути звинувачення проти Google через те, що корпорація платить гроші виробникам смартфонів за встановлення своєї пошукової системи як "рідної" під час виробництва.

Вже незабаром відповідні матеріали спрямують до федерального суду у Вашингтоні.

Нагадаємо, упродовж останніх кількох років технологічні гіганти на кшталт Google, Apple, Microsoft не уперше потрапляють під удар урядів різних країн через своє домінувальне положення на ринку. Наприклад, подібні претензії до компаній мають не тільки у США, але й у Європі.

Apple нещодавно звинувачували у тому, що корпорація не допускає нікого на свій цифровий магазин, який поширює додатки для відповідних гаджетів. Це розцінили як монополію, яка шкодить.

Як повідомляв ONLINE.UA, всесвітньо відома компанія Facebook неочікувано для всіх оприлюднила статтю і відеоконцепт про те, як може в майбутньому виглядати віддалена робота. За словами представників корпорації, це буде динамічне віртуальне робоче середовище, побудоване на присутності користувача в соціальних мережах.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?