Уряд ухвалив важливе рішення щодо паспортів українців - що варто знати всім
Категорія
Політика
Дата публікації

Уряд ухвалив важливе рішення щодо паспортів українців - що варто знати всім

Уряд ухвалив важливе рішення щодо паспортів українців - що варто знати всім
Джерело:  online.ua

Паспорти старого зразку, у формі книжечки, будуть виводити з обігу в Україні. Кабінет міністрів вже ухвалив відповідне рішення. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на урядовий портал.

За офіційними даними представники уряду узгодили законопроєкт "Про паспорт громадянина України у формі книжечки".

"Відповідно до документа, планується поступове виведення паспортів-книжечок із обігу. Натомість їх замінять пластикові картки". - наголосили в пресслужбі.

Зазначається, що паспорти старого зразку будуть чинними:

  • для українців віком від 16 до 25 років;

  • для українців віком від 25 до 45 років — якщо до дня набуття чинності закону в паспорті вже є нова фотографія, вклеєна після досягнення володарем 25-річного віку;

  • для українців віком від 45 років — якщо до дня набуття чинності закону в їх паспорт уже вклеїли фотокартку після досягнення 45 років.

"Таким чином, коли громадянину України необхідно буде вклеювати наступне фото, паспорт у формі книжечки будуть замінювати на пластикову карту. Нові паспорти будуть видавати тільки у формі пластикових карт", - пояснили головну ідею в уряді.

Слід нагадати, що одним з головних гасел команди президента Володимира Зеленського стала модернізація та цифровізація життя в Україні. Окрім поступового переводу держави на сучасні пластикові ID-картки влада переводить усі бюрократичні процеси у віртуальний простір.

Як повідомляв ONLINE.UA, 27 липня стало відомо, що українські громадяни зможуть отримувати офіційні електронні пошти разом з паспортами. Варто звернути увагу на те, що листи, надіслані на цю адресу, вважатимуться офіційно врученими. Це зазначається у відповідному законопроєкті №3860, який зареєстрували у Верховній Раді.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?