Уряд зробить перерахунок пільг та субсидій за доставку газу
Категорія
Економіка
Дата публікації

Уряд зробить перерахунок пільг та субсидій за доставку газу

Уряд зробить перерахунок пільг та субсидій за доставку газу
Джерело:  online.ua

Уже цього місяця Мінсоцполітики здійснить автоматичне донарахування пільг та субсидій за послугу з розподілу газу, потреби у додаткових зверненнях громадян за січень і лютий 2020 року немає. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на сайт відомства.

"Оскільки Нацкомісія з регулювання енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) затвердила окремий тариф з розподілу газу лише наприкінці грудня, за січень пільговикам та субсидіантам надійшли платіжки з повною вартістю послуги", - сказано в повідомленні.

Заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко наголосив, що у лютому Мінсоцполітики проведе донарахування розміру пільг та субсидій з урахуванням нової послуги з розподілу газу автоматично за два місяці 2020 року.

В Кабміні наголосили, що відповідне донарахування буде здійснено без додаткової необхідності у зверненні громадян.

Як відомо, 24 грудня 2019 року Національна комісія з регулювання енергетики та комунальних послуг прийняла рішення про виділення плати за розподіл газу із загальної платіжки з січня 2020 року. Цим рішенням Нацкомісії завершено анбандлінг на газовому ринку — відділення продажу газу (поставка) від його розподілу (доставка). Таким чином, з січня 2020 року споживачі окремо сплачують за сам газ та за його доставку.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно в РФ  заявили, що готові збільшити обсяги газового транзиту  через Україну. Це можливо у разі збільшення попиту у країнах Євросоюзу.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?