"Урядовий кур'єр" помилково опублікував указ Порошенко про воєнний стан на 60 діб
Категорія
Україна
Дата публікації

"Урядовий кур'єр" помилково опублікував указ Порошенко про воєнний стан на 60 діб

"Урядовий кур'єр" помилково опублікував указ Порошенко про воєнний стан на 60 діб
Джерело:  online.ua

27 листопада "Урядовий кур'єр" оприлюднив указ Президента України про введення воєнного стану на 60 діб з 14:00 26 листопада. Цю інформацію також підтвердив секретар РНБО Олександр Турчинов. Хоча вчора, 26 листопада, в Раді вирішили ввести воєнний стан на 30 днів. Як з'ясувалося видання Кабміну допустило помилку, та опублікувало неправильний указ. В уряді пообіцяли 28 листопада оприлюднити правильний текст документа, передає ONLINE.UA.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 26 листопада Верховна Рада України на позачерговому засіданні затвердила указ Президента про запровадження в Україні воєнного стану з 9:00 28 листопада 2018 року. За відповідне рішення проголосувало 276 народних обранців. Воєнний стан діятиме 30 днів, а дія закону поширюватиметься лише на частину території України, яка межує з Росією та Придністров'ям. Однак трохи пізніше секретар Ради безпеки і оборони України Олександр Турчинов заявив, що особливий режим в Україні був введений з 14:00 26 листопада.

27 листопада в "Урядовому кур'єрі" опублікували указ президента про введення воєнного стану на 60 діб з 14:00 26 листопада. Зазначимо, що опубліковано указ №390, а не 393, який напередодні ухвалила Верховна Рада.

У Кабміні заявили, що невірний указ опублікували помилково. На даний момент в уряді готують офіційне спростування, а завтра, 28 листопада, обіцяють надрукувати правильний документ.

Голова комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар зазначила, що указ Порошенка про введення воєнного стану строком на 30 днів зараз опрацьовується і 28 листопада буде офіційно надрукований у парламентській газеті "Голосі України".

"До уваги журналістів. У газеті" Урядовий кур'єр "опубліковано указ президента, який був направлений до Верховної Ради. Той документ про введення воєнного стану, який парламент прийняв вчора (про 30 днів) зараз опрацьовується в юруправлінні і буде завтра надрукований в газеті "Голос Україна"", – сказано в повідомленні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?