USAID ПЕБ презентував «Посібник для розробки схем теплопостачання населених пунктів»
Категорія
Україна
Дата публікації

USAID ПЕБ презентував «Посібник для розробки схем теплопостачання населених пунктів»

USAID ПЕБ презентував «Посібник для розробки схем теплопостачання населених пунктів»
Джерело:  online.ua

USAID Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) спільно з Міністерством розвитку громад і територій України презентували «Посібник для розробки схем теплопостачання населених пунктів» для майже двох сотень представників галузевих суб’єктів, місцевих адміністрацій, розробників схем теплопостачання та інших зацікавлених сторін.

Джерело: USAID ПЕБ

На відкритті заходу Андрій Ведмідь, директор Департаменту комунальних послуг та комунального обслуговування Мінрегіону зауважив, що не лише міста із населенням понад 20 тисяч мешканців (відповідно до законодавчих вимог) повинні розробляти схеми теплопостачання. Це можуть робити й менші населені пункти для планування свого розвитку. Андрій Ведмідь наголосив на необхідності спільними зусиллями зберегти централізоване теплопостачання (ЦТ).

Представник USAID Україна Андрій Нестеренко підкреслив, що одним з основоположних компонентів програми підтримки ЦТ є покращення структури підприємств ЦТ та можливостей для них, і залучення стейкхолдерів місцевого рівня до участі в довгостроковому плануванні теплопостачання та інвестицій з точки зору довгострокової перспективи.

Керівник ПЕБ Дін Вайт назвав розроблення схем теплопостачання важливим для стратегічного планування теплопостачання у містах, особливо з огляду на рекордне зростання цін на газ, зміни умов закупівель газу і передачу регуляторних функцій на місцевий рівень, а також зміну правил фінансування інвестиційних проєктів від міжнародних фінансових інституцій.

«Ми створили практичний посібник, який допоможе організувати й розвинути схеми теплопостачання, об‘єднати всі рекомендації в єдиному місці та створити поетапну інструкцію для швидкої підготовки й затвердження схем теплопостачання», - сказав Дін Вайт.

Презентація Посібника для розробки схем теплопостачання населених пунктів

Посібник презентували його безпосередні розробники – технічні експерти Володимир Печерський, Вадим Литвин, Іван Далібожак й Марія Ніколаєнко, а також фінансовий експерт Дмитро Ємельяненко.

Спікери розповіли про цілі для розробки систем теплопостачання населених пунктів, основні етапи розробки схем теплопостачання, соціально-економічний аналіз сценаріїв розвитку систем теплопостачання та розрахункові модулі для підготовки схем теплопостачання.

Презентації доповідачів доступні на сайті ПЕБ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?