Усе залежить від карантину - як проводитимуть ЗНО в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Усе залежить від карантину - як проводитимуть ЗНО в Україні

Усе залежить від карантину - як проводитимуть ЗНО в Україні
Джерело:  online.ua

У Міністерстві освіти та науки розробили план для організації Зовнішнього незалежного оцінювання в Україні. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на брифінг в.о. міністерки Любомири Мандзій у середу, 15 квітня.

За його словами, наразі у відомстві мають два готових сценарії, які будуть обирати залежно від умов.

"Зовнішнє незалежне оцінювання відбудеться в Україні у 2020 році. Терміни його проведення залежать від закінчення терміну карантину", - додала посадовиця.

ЗНО можуть провести:

  • пробний етап у червні та основну сесію з 25 червня — якщо карантин завершиться до початку літа;

  • пробний етап на початку серпня, а от основну сесію з 25 серпня — якщо карантин продовжать.

Мандзій зазначила, що навчальний рік вдасться закінчити згідно із законодавством, до 1 липня. Школярі 4-го та 9-го класів вільні від державної підсумкової атестації.

Нагадаємо, карантинні обмеження чинні до 24 квітня. У Кабміні неодноразово наголошували, Що обговорюватимуть послаблення чи продовження лише після Великодня.

Наразі школи та виші не працюють через карантин. Для школярів організували дистанційне навчання завдяки відеоурокам з різних предметів, які транслюють на телебаченні та оприлюднюють в інтернеті.

Як повідомляв ONLINE.UA, процедура реєстрації на ЗНО у 2020 році почалася в Україні вже у лютому. Вона тривала до кінця березня.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?