Усіх одразу заспокою - у Мінфіні вразили попередженням про бюджет
Категорія
Економіка
Дата публікації

Усіх одразу заспокою - у Мінфіні вразили попередженням про бюджет

Усіх одразу заспокою - у Мінфіні вразили попередженням про бюджет
Джерело:  online.ua

В уряді та Верховній Раді продовжуються суперечки стосовно ухвалення нового проєкту державного бюджету на 2021 рік. Міністр фінансів Сергій Марченко виступив із заявою та наголосив — документ не передбачає жодного тиску на платників податків. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на виступ посадовця перед парламентом.

За словами політика, не буде також жодного тиску на бізнес-структури.

"Щодо доходів. При підготовці проєкту бюджету для нас принциповим було досягти балансу, виходяси з наявних можливостей. Бюджетні доходи відображають те, які реально надходження може забезпечити наступного року економіка без підвищення податків", - пояснив Марченко.

Він зауважив, розробники нового проєкту повністю дотримувалися "принципу реалістичності".

"Усіх одразу заспокою — коштів бюджету є достатньо для фінансування усіх пріоритетних потреб держави. Тиску на чесний бізнес і сумлінних платників податків не буде", - додав міністр.

Марченко резюмував, збільшення видатків сягне 65,5 мільярда гривень (або ж 5,1%). Видатки на розвиток сягають у сьогоденному документі Мінфіна 175 мільярдів — це на 12,4 мільярда більше у порівнянні з проєктом бюджету на поточний рік, який ухвалили у 2019-му.

Водночас багато народних депутатів від різних політичних об'єднань виступили з критикою запропонованого бюджетного плану. Вони заявили про недостатню грошову увагу для певних напрямків, однак подібна практика суперечок під час ухвалення бюджету поширена для Ради.

Як повідомляв ONLINE.UA, напередодні Верховна Рада нарешті прийняла законопроєкт № 1109, яким захистила права українців при мікрокредитуванні. Цей документ обмежує штрафів, які фінансові установи можуть стягувати з боржників. У НБУ пояснили, що означає закон про споживче кредитування та що зміниться для позичальників.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?