Успенський піст 2019 року: як треба поститись
Категорія
Цікаве
Дата публікації

Успенський піст 2019 року: як треба поститись

Успенський піст 2019 року: як треба поститись
Джерело:  online.ua

Успенський піст або Спасівка – один з чотирьох багатоденних православних постів. Цього року, як повідомляє ONLINE.UA, він починається 14 серпня, зі свята Маковія. Завершиться Успенський піст 28 серпня.

З усіх багатоденних православних постів Спасівка є найкоротшим і порівняно помірним за своїми вимогами. Витримати його по силу будь-кому. Успенський піст здавна вважається найлегшим, тому що основу пісного столу становлять молода картопля, гриби, овочі та фрукти.

Яким повинно бути харчування в Успенський піст

Що можна їсти під час Успенського посту? Як і в будь-який інший піст, під забороною залишаються м’ясо і м’ясні страви, яйця, молоко і молочні продукти. Щодо риби, то тут є послаблення – у свято Преображення Господнього (Яблучний Спас), який припадає на 19 серпня, рибу їсти дозволено. Також дозволяється гаряча їжа з олією і вино.

В інші дні Успенського посту вживати гарячу, варену їжу з додаванням рослинної олії забороняється. Але досхочу можна ласувати свіжими ягодами, овочами, фруктами та іншою зеленню.

Успенський піст 2019 року – календар харчування по днях тижня:

  • Понеділок, середа, п'ятниця – дозволена лише неварена їжа.

  • Вівторок, четвер – дозволена гаряча варена їжа без олії.

  • Субота, неділя – дозволена гаряча варена їжа з рослинною олією і вино.

Православні традиції в Успенський піст

Смисл посту не тільки в утриманні від харчових спокус, але й тілесних та духовних. Під час Успенського посту треба утриматися від прояву негативних емоцій та поганих вчинків, не можна проявляти злобу і роздратування, слід уникати зайвих задоволень і галасливих розваг. Успенський піст важливо присвятити чистим помислам, роздумам про життя і молитвам.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?