Успіхи ЗСУ на Донбасі дають надію на безпеку у Європі — Зеленський
Категорія
Україна
Дата публікації

Успіхи ЗСУ на Донбасі дають надію на безпеку у Європі — Зеленський

Успіхи ЗСУ на Донбасі дають надію на безпеку у Європі — Зеленський
Джерело:  online.ua

За словами президента Володимира Зеленського, нинішнє успішне протистояння українських військових кремлівській злочинній армїі на Донбасі дають змогу повернути безпеку Україні та всій Європі.

Джерело: звернення президента

Як Україна на Донбасі захищає всю Європу 

Знову відзначу наших воїнів на Донеччині, тих, хто "мінусує" ворога найбільше. Морпіхи 35-ї і 36-ї окремих бригад, бійці 79-ї окремої десантно-штурмової бригади, воїни 11-го прикордонного загону, 55-ї окремої артилерійської бригади, 72-ї окремої механізованої бригади і 74-го окремого розвідбату… Я дякую вам, воїни!Особливо дякую кожному й кожній, хто боронить щоденно Бахмут. Бої саме там, саме в цих частинах Донбасу – Вугледар, Бахмут, Мар’їнка, Білогорівка, Авдіївка, Кам’янка – дають змогу повернути безпеку Україні, всій Європі, кожному народу, який цінує свою свободу й цілісність своєї землі, - наголосив Зеленський.

 Росію покарають за агресію проти України та Сирії 

Голова держави зазначив, що РФ та її спільники мають понести відповідальність за військові злочини та агресію не тільки в Україні, а й в Сирії та інших країнах.

Українські санкції – це частина глобального тиску на Росію. Усі, хто виробляє зброю для терору проти України, хто допомагає Росії розпалювати агресію, зокрема постачаючи "Шахеди", хто підтримує російську руйнацію міжнародного права, можуть бути лише маргіналами для світу. Тими, кого зрештою притягнуть до відповідальності за те, що вони роблять проти наших людей, людей в цілому, міжнародного права. Це буде стосуватися не лише терору проти українців, не лише спроби анексії нашої землі, починаючи з Криму, але й інших агресій Росії проти міжнародного порядку, проти нормального мирного людського життя, зокрема й на території Сирії. Народ Сирії не отримав належний міжнародний захист, і це дало відчуття безкарності Кремлю та його спільникам. Міста Сирії російські бомби руйнували так само, як і наші українські міста. Саме в цій безкарності значна частина теперішньої агресивності Кремля, - підкреслив Зеленський.

Президент зазначив, що коли український народ захистить себе і відновить територіальну цілісність, "це дасть гарантії миру й для багатьох інших частин світу".

Є нові санкції РНБО. Більш ніж 400 осіб та компаній. Більшість із них - російські. Це ВПК держави-терориста. Але також це іранські та сирійські особи, ті, хто допомагає терору. Кожен такий наш санкційний крок ми ретельно опрацьовуємо. Українські санкції - це частина глобального тиску на Росію, - підкреслив голова держави.

За його словами, лише такий суб'єкт, як РФ руйнує життя у багатьох країнах.

Є лише один суб’єкт, який руйнує життя: це Росія. Є лише один спосіб захистити життя: треба вигнати російську армію з української землі. І ми це зробимо. Слава всім нашим воїнам, які зараз у бою! Слава кожному і кожній, хто допомагає! - наголосив Зеленський.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?