Увесь наклад щоденника письменника Вакуленка, вбитого військовими РФ, розкупили
Категорія
Культура
Дата публікації

Увесь наклад щоденника письменника Вакуленка, вбитого військовими РФ, розкупили

Увесь наклад щоденника письменника Вакуленка, вбитого військовими РФ, розкупили
Джерело:  online.ua

Розкупили усі примірники щоденника письменника Володимира Вакуленка. Його було вбито при окупації Харківщини армією РФ у минулому році.

Джерело: Суспільне Культура

Розкупили увесь наклад щоденника письменника Вакуленка

Повністю розкупили примірники книги "Я перетворююсь... Щоденник окупації. Вибрані вірші" Володимира Вакуленка-К., якого російська армія вбила навесні 2022 року під час окупації Харківщини.

Представниця видавництва Vivat наголосила, що 100% від продажів першого накладу передадуть матері Володимира Вакуленка, а такий інтерес до видання спонукав надрукувати ще один тираж, аби і надалі допомагати родині письменника.

Фото: facebook.com/vivat.book.com.ua

Це добра нагода не лише ще раз сказати про те, як росіяни знищують українську культуру та українських митців, але і нагадати, які ми сильні, коли об'єднані. Та, звісно, подякувати українцям за таку потужну підтримку, — кажуть у видавництві.

Щоденник Володимира Вакуленка презентували 22 червня 2023 року в Києві на "Книжковому Арсеналі". До примірників видання ввійшли щоденник окупації, тексти колег і друзів, фотографії деокупованої Ізюмщини, вірші Володимира Вакуленка для дітей і дорослих. Передзамовлення на книгу було доступне з 4 серпня.

Книжку упорядкували "Український ПЕН", видавництво Vivat та Харківський літературний музей за підтримки Міжнародного фонду "Відродження". Ініціаторка видання та авторка передмови — письменниця Вікторія Амеліна, яка померла 1 липня внаслідок поранення після удару російської армії по Краматорську 27 червня.

Письменник Володимир Вакуленко: що відомо

Дитячий письменник Володимир Вакуленко народився і мешкав у селі Капитолівка, поблизу Ізюма. Невдовзі після того, як Харківщину окупували, чоловіка викрали. Наприкінці березня п’ятеро військових російської армії забрали його з дому в тому, у чому він був — старій кофтині, джинсах і капцях. Більше рідні його не бачили.

У вересні українські війська звільнили Ізюмський район. Тоді ж батько письменника виконав прохання сина і відкопав його рукописний щоденник, який Володимир заховав у садку.

У Ізюмі українські правоохоронці знайшли місце масового поховання, е були поховані близько 400 тіл. У журналі ритуальної служби, де під час окупації вели дані про померлих, під номером 319 були вказані дані письменника.

У Вакуленка лишився неповнолітній син. Дитина має інвалідність і потребує допомоги. Володимир майже ніколи не розлучався із сином.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?