Уже краще: в НАТО похвалили Україну
Категорія
Політика
Дата публікації

Уже краще: в НАТО похвалили Україну

Уже краще: в НАТО похвалили Україну

Керівництво НАТО передало власну оцінку виконання Річної національної програми (РНП) Україна-НАТО - вона є найвищою за всі попередні роки. Про це повідомляє віце-прем’єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе, передає ONLINE.UA з посиланням на "Європейську правду".

Варто зазначити, що остаточна оцінка з боку уряду та Альянсу буде готова у січні, наразі сторони оперують даними за три квартали 2018 року.

"За результатами 9 місяців поточного року оцінка з нашого боку така: 51% завдань виконані і 45% знаходиться у стані виконання. Щодо решти 4% ще за підсумками третього кварталу було зрозуміло, що вони не будуть виконані і переносяться на 2019 рік", - розповіла вона.

Політикиня також нагадала, що основна частина РНП і завдань у ньому стосується сектору безпеки та оборони, а також додала, що взаємна оцінка з боку НАТО не містить цифрових показників, але є позитивною.

"Оцінка альянсу є якісною, і містить опис по кожному нампряму: тут ви виконали, тут потрібні такі і такі зусилля тощо. Оцінка від НАТО а 9 місяців 2018 року - ред.), яку ми отримали, суттєво позитивніша, ніж всі їхні оцінки, які були до того, у попередні роки", - заявила вона.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  члени Парламентської асамблеї НАТО єдині в думці і розумінні того, що Росії треба дати жорстку відсіч за вторгнення в Україну.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?