Уже найближчим часом - МОЗ дало українцям гучну обіцянку
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже найближчим часом - МОЗ дало українцям гучну обіцянку

Уже найближчим часом - МОЗ дало українцям гучну обіцянку
Джерело:  YouTube

Заступник очільника МОЗ та головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко пообіцяв українцям, що українські виробники тест-систем для виявлення коронавірусу уже найближчим часом вийдуть на серійне виробництво. Дана обіцянка прозвучала в ефірі "ICTV", передає ONLINE.UA.

"Я думаю, що найближчим часом ми вийдемо на серійне виробництво. У держави є кошти, щоб закуповувати тести у вітчизняного виробника. Щодо ферментів та реактивів, вітчизняного виробництва яких немає, то ми будемо залежати від імпорту", - наголосив Віктор Ляшко.

Окрім того, він зазначив, що наразі в Україні зареєстровано три виробника відповідних тест-систем. За словами Ляшка, 2 з них вже надали свої тест-системи для ПЛР діагностики. Їх випробовують у вірусологічних лабораторіях.

Також головний державний санітарний лікар звернув увагу на те, що тест-системи, які розробила Національна академія наук, доставлені до Житомирського обласного лабораторного центру.

"У нас працює 28 лабораторій, тільки в нашій тест-системі, які можуть 200 досліджень робити на добу. Також ми долучаємо приватний ринок. Ми провели з ними нараду, приватні лабораторії готові включитись" – заявив Віктор Ляшко.

Нагадаємо, що 23 березня літак ЗСУ Іл-76 доправив в аеропорт "Бориспіль" з китайського Гуанчжоу партію тестів для виявлення нової коронавірусної інфекції. Уже звідти їх відправили літаками Нацгвардії АН-72 та АН-26 у Львів, Одесу, Харків, Дніпро, далі з цих аеропортів транспортом Національної поліції їх доставлять в усі області.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що 23 березня в столицю України  нарешті прибули 70 тисяч медичних масок.  Варто зазначити, що, перш за все, ці засоби індивідуального захисту отримають медики в лікарнях.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?