Уже цього тижня - у Верховній Раді потішили довгоочікуваною звісткою
Категорія
Україна
Дата публікації

Уже цього тижня - у Верховній Раді потішили довгоочікуваною звісткою

Уже цього тижня - у Верховній Раді потішили довгоочікуваною звісткою
Джерело:  online.ua

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова в ефірі одного з телеканалів поділилася радісною новиною - вона заявила, що новий етап звільнення полонених за принципом "всіх на всіх" відбудеться вже цього тижня. Окрім того, вона підкреслила, що всі ті, хто повернуться, пройдуть двотижневу обсервацію, передає ONLINE.UA.

"Ці люди, які будуть звільнені і повернені - будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я і головним санітарним лікарем", - заявила омбудсвумен.

Вона також зазначила, що держава та український лідер планують повернути всіх наших громадян, які перебувають на окупованих територіях і в РФ. Окрім того, за словами Денісової, деякі українці, які перебувають в російських в'язницях, зокрема в Лефортово, мають ознаки інфікування коронавірусом. Проте ці дані наразі перевіряється, зокрема направлені відповідні звернення до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

"Як тільки у мене з'явиться точна інформація, я повідомлю додатково", - пообіцяла Тетяна Денісова.

Варто нагадати, що в ході чергових зустрічей Тристоронньої контактної групи у формі відеоконференції 6-8 квітня сторони досягли принципової домовленості про наступний етап обміну утримуваними особами найближчим часом. Нещодавно глава держави Володимир Зеленський наголосив, що українська сторона в ТКГ передала список з більш ніж 200 прізвищ для обміну.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  бойовики ОРДЛО вже озвучили свої пропозиції команді Зеленського щодо обміну полоненими. Вони повідомили, що вже готові до обміну, і навіть озвучили список осіб, яких проросійські сили хочуть передати Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?