Команда Зеленського підтримала доленосне рішення щодо Криму
Категорія
Україна
Дата публікації

Команда Зеленського підтримала доленосне рішення щодо Криму

Команда Зеленського підтримала доленосне рішення щодо Криму
Джерело:  interfax.com.ua

Команда глави держави Володимира Зеленського поділилася з українськими громадянами важливою та довгоочікуваною новиною - 5 жовтня вперше офіційно стало відомо про те, що Міністерство закордонних справ має намір провести в Україні у 2021 році Кримський саміт. З такою гучною заявою виступила перша заступниця міністра закордонних справ України Еміне Джапарова, інформує ONLINE.UA з посиланням на  "Інтерфакс-Україна".

"Мета (Кримської платформи. – Ред.) - це систематизувати вже наявні заходи. Це всі резолюції, заяви, декларації, які ми маємо, які важливі з точки зору недопущення ще гірших масштабів репресій в окупованому Криму, але і нові ініціативи, зокрема це Кримський саміт, який ми плануємо провести у 2021 році в Україні. Ми вважаємо, що цей саміт має бути постійним, це ініціатива України і, відповідно, запрошення від України. На сьогодні Міністерство закордонних справ якраз опрацьовує коло країн, які приєднаються до цієї ініціативи", - наголосила українська дипломатка.

Окрім того, вона звернула увагу на те, що запрошення приєднатися до цієї платформи є відкритим для всіх тих міжнародних гравців, які вбачають у цьому доцільність.

"Ми беремо для себе певний час для того, щоб доводити це запрошення. Ми не обмежуємося, що "ті країни мають увійти, інші не мають увійти". Ми розуміємо, що це запрошення є відкритим для всіх тих, хто вбачає доцільність приєднатися до цієї платформи. Ми не маємо ілюзій, що всі країни приєднаються до неї, проте на сьогодні в контексті наших ініціатив та їх підтримки, зокрема в рамках ООН, уже є певне коло країн, які можна називати країнами коаліції або країнами Кримської платформи", - підкреслила Еміне ДЖапарова.

За її словами, Кримська платформа має покривати кілька вимірів, зокрема найвищий політичний рівень (лідери країн, перші особи держав), рівень міністрів закордонних справ, міністрів оборони, парламентський та експертний рівні.

"Наголошую, що ми ухвалили рішення, що РФ буде запрошено до участі в заходах Кримської платформи, проте, враховуючи, що для нас не є секретом нецивілізована поведінка РФ, ми не очікуємо, що вона прийме це запрошення", - додала представниця МЗС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в РНБО нарешті зізналися, ч ому не змогли захистити Крим від атаки Путіна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?