Узурпатор влади: колишній ватажок бойовиків Донбасу раптово виступив проти Путіна
Категорія
Світ
Дата публікації

Узурпатор влади: колишній ватажок бойовиків Донбасу раптово виступив проти Путіна

Узурпатор влади: колишній ватажок бойовиків Донбасу раптово виступив проти Путіна
Джерело:  online.ua

У Москві біля будівлі адміністрації президента пройшла акція протесту через рішення російського глави Володимира Путіна змінити Конституцію Росії - росіяни вимагають провести референдум. На цьому мітингу несподівано з'явився ексватажок бойовиків Донбасу Ігор Стрєлков (Гіркін), який в особистому зверненні до Путіна написав, що "гарант Костітуціі буде вважатися узурпатором влади", якщо не виконає вимогу про скликання конституційної ради і проведення референдуму. Відео з виступом Гиркин проти Путіна опублікувано на "Радио Свобода", передає ONLINE.UA.

Гіркін не тільки взяв участь в акції проти Путіна, а й дав свій коментар з приводу конституційної реформи в Росії.

"Навіть не дочекавшись закінчення свого чергового терміну він проводить реформи, які ніяк не залежать від народу і роблять владу ще більш відірваною від народу. Кожна розумна людина розуміє, що країна гниє, і дії, які зараз мають місце, націлені на подальшу консервацію цієї гнилі, щоб вона ні в якому разі не вийшла ні на який шлях розвитку", - заявив Гиркин, підкресливши, що вважатиме Путіна узурпатором влади, якщо він не проведе референдум з цього питання.

Такої думки дотримувалися й інші учасники мітингу, на якому крім Ігоря Стрєлкова (Гіркіна), взяли участь звільнений з колонії полковник ГРУ у відставці Володимир Квачков, лідер "Лівого фронту" Сергій Удальцов. Він вважає поправки щодо повноважень депутатів "сумнівними".

"Всю країну хочуть кинути! Розгардіяш", "Це початок спецоперації по обману росіян і узурпації влади", - заявили учасники акції протесту проти рішення Путіна змінити Конституцію Росії.

Нагадаємо, колишній ватажок бойовиків Гіркін причетний до захоплення Верховної Ради в Криму та захоплення Слов'янська. Він є одним з організаторів діяльності проросійських бойовиків і так званого "Народного ополчення Донбасу". У 2014 році він був "міністром оборони" так званої "ДНР", після чого поїхав назад до Росії. До речі, Гіркін з ініціативи Нідерландів оголошений в міжнародний розшук як особа, причетна до збиття Боїнга MH-17 на Донбасі.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, навіщо Путін раптово вирішив змінити Конституцію. Політологи та експерти пояснили, чого домагається діючий президент РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?