"В 11 разів більше!": в НБУ повідомили приємні новини
Категорія
Економіка
Дата публікації

"В 11 разів більше!": в НБУ повідомили приємні новини

"В 11 разів більше!": в НБУ повідомили приємні новини
Джерело:  online.ua

За 11 місяців банківський сектор України отримав 20 мільярдів гривень прибутку, що в 11 разів більше аналогічного показника 11 місяців 2017 року. Про це повідомила перша заступниця голови НБУ Катерина Рожкова, передає ONLINE.UA.

"20 млрд грн! Саме такий результат роботи банківської системи за 11 місяців цього року. У минулому році цей показник був у 11 разів менше. Ми вже десь говорили, що сектор цього року отримає прибуток, що може стати рекордним за понад десятиліття. І головне — справжнім", - написала Рожкова.

За її словами, в наступному році році прибутковість сектору залишиться високою. Хоча високі відсоткові ставки і будуть тиснути на доходи банків.

"Звичайно, рік ще не закінчився, ще можливі різні коригування, в тому числі витрати на формування резервів, але зростання процентного прибутку майже на 20%, комісійного на 25%, свідчить про те, що банківський сектор хоч і поступово, але впевнено відновлюється", - написала заступниця голови НБУ.

Також Рожкова наголосила, що наприкінці року регулятор продовжує працювати над важливими для сектору рішеннями.

Як повідомляв ONLINE.UA, в НБУ прогнозують, що розвиток економіки в 2019 році різко сповільниться до 2,5%, зокрема, через жорстку монетарну та фіскальну політику.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?