В Африці пірати відпустили українців, але взяли в полон росіян: стали відомі деталі
Категорія
Світ
Дата публікації

В Африці пірати відпустили українців, але взяли в полон росіян: стали відомі деталі

В Африці пірати відпустили українців, але взяли в полон росіян: стали відомі деталі
Джерело:  РБК

В Африці пірати покинули захоплене ними судно Saronic Breeze, проте взяли з собою трьох полонених з числа росіян.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на РБК.
Про захоплення росіян стало відомо після того, як вдалося потрапити на судно і поспілкуватися з членами екіпажу. Тоді піратів на борту вже не було. Вони покинули судно в територіальних водах Нігерії, в 30 км від порту Харкорт.
"Старший помічник повідомив, що пірати взяли в заручники трьох російських громадян - капітана судна, другого механіка і кухаря. Інформацією про вимоги піратів ми не володіємо. Інформацією про місцезнаходження піратів і трьох заручників ми не володіємо", - сказала завідувачка консульським відділом посольства Росії в Беніні Ніна Абрамян.
Читайте також: За хоплення українців піратами: з'явилися нові дані
Інформацію про трьох російських заручників журналістам підтвердив прес-секретар посольства Росії в Нігерії Артем Романов. За його словами, вживаються всі необхідні заходи щодо їх звільнення.
Ніна Абрамян, посилаючись на дані старшого помічника капітана, повідомила, що всього на борту судна було 15 громадян Росії і два громадянина України. Зараз судно повернулося в порт Беніну - Катану.
Як повідомляв ONLINE.UA, раніше російські військові врятували семеро українців, судно яких 21 листопада втратило хід в Середземному морі, після чого дві доби перебувало в дрейфі.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?