В Антарктиді триває бебі-бум. На українській станції народилися перші пінгвінята
Категорія
Україна
Дата публікації

В Антарктиді триває бебі-бум. На українській станції народилися перші пінгвінята

В Антарктиді триває бебі-бум. На українській станції народилися перші пінгвінята
Джерело:  online.ua

В Антарктиді триває зимовий бебі-бум. Після народження дитинчат бакланів на острові Пітерман, на українській станції "Академік Вернадський" народилися перші пінгвінята. У Національному антарктичному науковому центрі показали перші фото дитинчат пінгвінів, зазначивши, що чекають появи і четвертого пінгвіна, так як в однієї з пар дженту відкладено ще одне яйце, передає ONLINE.UA.

На фото видно, що новонароджені пінгвінята поки мають сірий окрас. Але вчені пояснюють, що вже до кінця січня малеча почне линяти і тваринки звичного чорно-білого кольору. Поки пінгвінята залишаються в гнізді, де за ними доглядають батьки по черзі - поки один джент сидить на гнізді, інший видобуває їжу в океані.

"Ось які подарунки нам приніс святий Миколай) А до Нового року бути вся станція буде в джентенятах. P.S. а первістків мабуть назвемо Миколайчиками!", - йдеться в повідомленні НАНЦ.

Українські експедитори також повідомили, що перші пінгвінята народилися вже і на сусідньому зі станцією "Академік Вернадський" острові. Там вже з'явилися перші пташенята у "адельок". Вже через кілька тижнів малюки почнуть виходити з гнізд, а через місяць почнуть збиратися в "ясла" з іншими пінгвінами.

Нагадаємо, українська антарктична станція Академік Вернадський розташована на острові Галіндез Аргентинського архіпелагу, поблизу Антарктичного півострова. Як структурний підрозділ Академії наук України вона була створена в лютому 1996 року - її передала Україні Британська Антарктична служба за символічну ціну в один фунт стерлінгів. Станцію назвали "Академік Вернадський" в честь одного із засновників і першого президента Академії наук України Володимира Вернадського.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в Антарктиду в розпал зими раптово повернулися пінгвіни. Вчені вважають, що повернення пінгвінів свідчить про глобальні зміни клімату.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?