В армії РФ різко зросли втрати серед офіцерського складу на тлі контрнаступу ЗСУ
Категорія
Україна
Дата публікації

В армії РФ різко зросли втрати серед офіцерського складу на тлі контрнаступу ЗСУ

В армії РФ різко зросли втрати серед офіцерського складу на тлі контрнаступу ЗСУ
Джерело:  online.ua

За інформацією російської служби BBC, після початку контрнаступальної операції українських військових 4 червня у розв'язаній Кремлем злочинній війні проти України загинули щонайменше один генерал, два полковника і три підполковника, а також не менше 12 офіцерів армії РФ.

Джерело: російська служба  BBC

Що відомо про втрати особового складу армії РФ 

Останній раз такі суттєві втрати старші офіцери російської армії несли тільки в найперші місяці вторгнення в Україну, - зазначається у матеріалі видання.

Журналісти також зазначили, що 13 військових льотчиків під час протистояння спробі заколоту ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина.

Зазначається, що новий стрибок втрат серед командирів вказує на те, що російські збройні сили так і не вирішили ряд своїх системних проблем.

Дані про загибель офіцерів, а також свідчення тих, хто вижив вказують на те, що в російській армії - навіть через 16 місяців після початку вторгнення - все ще не вирішена проблема оперативного зв'язку між сусідніми підрозділами на передовій, а також між передовою і командними пунктами, - зазначається у матеріалі видання.

Як зазначається, за найбільш консервативними оцінками, від початку злочинного вторгнення в Україну армія РФ могла втратити 55 тисяч осіб загиблими, а безповоротні втрати Росії з урахуванням тих, хто вибув з ладу через важке поранення або смерть, можуть становити щонайменше 247 тисяч осіб.

В армії РФ зіткнулись із дефіцитом артилерійських систем 

Як зазначає військово-політичний аналітик Олександр Коваленко, наразі росіяни терміново знімають зі зберігання всі типи буксируваної артилерії, намагаючись насичувати нею свої підрозділи, навіть більше, ніж потрібно.

Ми бачимо тільки гіпертрофований приріст ствольної артилерії, що теж не дивно, - підкреслив Коваленко.

При цьому російські війська продовжують відчувати катастрофічний дефіцит танків, ББМ і РСЗВ

Все тому, що їхня розконсервація та доведення до боєздатного стану - це більш тривалий і енергоємний процес, який не дозволяє своєчасно компенсувати втрати, - пояснює аналітик.

Коваленко констатував, що Росія досі відчуває серйозні проблеми зі штатною комплектацією підрозділів, і критична нестача відповідного технічного ресурсу не дозволяє їй повною мірою поліпшити ситуацію на фронті в Україні.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?