В Австрії прийняли офіційне рішення щодо існування третьої статі
Категорія
Світ
Дата публікації

В Австрії прийняли офіційне рішення щодо існування третьої статі

В Австрії прийняли офіційне рішення щодо існування третьої статі
Джерело:  AP News

Австрійський Конституційний суд офіційно визнав існування третьої статі. За рішенням суду, люди в документах тепер можуть позначати свою стать як "інтерсекс" або застосовувати інші слова.

Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Associated Press.

Рішення про визнання існування третьої статі було прийнято судом при розгляді позову громадянина, який не хотів вказувати себе в документах як чоловіка або жінку, а називав себе "інтерсексуалом". Його позов був задоволений.

Джерело зазначає, що тепер всім громадянам Австрії дозволено застосовувати інші визначення в документах щодо своєї статі, якщо людина не вважає себе ні чоловіком, ні жінкою. При цьому в суді зазначили, що законодавство країни для введення третьої статі не доведеться міняти, оскільки чинний закон явно не вказує, що стать людини повинна бути чоловіком або жінкою.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд Австрії дозволив в країні одностатеві шлюби. Це рішення було прийнято 6 грудня 2017 року, а набере чинності воно з 31 грудня 2018 року.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше в Італії на законодавчому рівні дозволили укладення одностатевих шлюбів.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?