В базу сил НАТО запустили ракети - що відбувається
Категорія
Світ
Дата публікації

В базу сил НАТО запустили ракети - що відбувається

В базу сил НАТО запустили ракети - що відбувається
Джерело:  online.ua

По військовій базі НАТО Бесмайя, яка розташована на південь від Багдада, невідомі сили запустили кілька ракет. За попередніми даними, на щастя, ніхто в результаті атаки не постраждав. Про це у вівторок, 17 березня, повідомляють арабські ЗМІ, передає ONLINE.UA.

"На базі знаходилися іспанські військові, які беруть участь в операціях проти терористичного угрупування "Ісламська держава". Крім того, на ній знаходяться натівські військові інструктори", - сказано в повідомленні.

Варто звернути увагу на те, що це вже третій за останні дні ракетний обстріл в Іраку військових баз, на яких розміщені іноземні військові. Так, в результаті ракетного обстрілу іракської військової бази Ет-Таджі 11 березня загинули двоє військовослужбовців США і ще один військовий країни, яка бере участь у міжнародній антитерористичній коаліції. Окрім того, також отримали поранення 12 осіб, п'ятеро з яких були евакуйовані у важкому стані.

"Так, я можу підтвердити, що двоє американських військовослужбовців та один військовослужбовець коаліції загинули під час ракетного обстрілу бази. Поранення отримали 12 (осіб), серед яких військовослужбовці США та інших країн коаліції, контрактники... На територію розташованої на північ від Багдада іракської військової бази впали 18 ракет", - заявив офіційний представник Центрального командування Збройних сил США Білл Урбан.

Тоді ж стало відомо, що військові США у відповідь завдали ударів по іракському воєнізованому угрупованні, яке, як вважається, влаштувало смертельний напад.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA,  НАТО терміново звернулося до РФ.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?