В Білорусі знаменитого українського поета звинуватили у тероризмі
Категорія
Події
Дата публікації

В Білорусі знаменитого українського поета звинуватили у тероризмі

В Білорусі знаменитого українського поета звинуватили у тероризмі

Знаменитий український поет Сергій Жадан був затриманий у Білорусі за звинуваченням у терористичній діяльності, які висунули росіяни.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook українця.
"А ось весела історія, яка сталася зі мною сьогодні в Мінську. Близько другої ночі до мене в готельний номер прийшов міліцейський патруль - серйозний і зосереджений", — розповів Жадан.
За його словами, "нічого не пояснюючи, доставили у відділення, почали пробивати по базі, нічого не знайшли".


Читайте також: РосЗМІ у паніці: мережу насмішив жарт про сварку РФ та Білорусі

"Подзвонили в КДБ. Пробивали по базі, нарешті, пояснили — виявляється, мені ще з 2015-го заборонений в'їзд на територію РФ (яка досада) з формулюванням "за причетність до терористичної діяльності". А оскільки Білорусь і Казахстан знаходяться з РФ в одній візової зони (не пощастило), то заборона автоматично переходить і в Білорусі з Казахстаном", — повідомив поет.
Також він додав, що "на ранок довго писали пояснювальні, розпитували про тероризм, зрештою, поставили штамп про заборону в'їзду в Білорусь на невизначений термін".
Жадан звернувся до українських дипломатів у МЗС та посольстві в Білорусі з питанням: "Це ж неправильно, коли українських поетів заарештовують без пояснення і тримають в камері без причини?".



Багато українців у коментаріх висловили свою підтримку поетові.









Нагадаємо, раніше в інтерв'ю ONLINE.UA білоруський політолог розповів про страх Лукашенка перед Путіним і загрозу військового вторгнення росіян.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?