В Британії провалили угоду по Brexit - перші подробиці
Категорія
Світ
Дата публікації

В Британії провалили угоду по Brexit - перші подробиці

В Британії провалили угоду по Brexit - перші подробиці
Джерело:  online.ua

Палата громад парламенту Великої Британії вдруге відхилила угоду про вихід з ЄС, цього разу із змінами, які Тереза Мей узгодила з президентом Єврокомісії Жан-Клод Юнкером, передає ONLINE.UA з посиланням на ВВС.

Проти угоди проголосував 391 депутат, за - 242.

Зазначається, що угоду не підтримали опозиційні лейбористи, а також частина депутатів правлячої Консервативної партії та північноірландська Демократична юніоністська партія.

"Внесені до угоди зміни стосувалися так званого "запасного механізму" для ірландського кордону і передбачали створення спеціального арбітражу із вирішення питання кордону між Ірландією і Північною Ірландією і підписання нової альтернативної угоди до 2020 року, тобто до кінця перехідного періоду", - сказано в повідомленні.

 На думку британських депутатів, зміни не знімають усіх ризиків того, що Британія може надто довго залишатися в рамках "запасного механізму", а отже перебуватиме під юрисдикцією ЄС.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що  британський уряд не виключає введення воєнного стану в країні, щоб запобігти хаосу і безладдю в разі виходу зі складу Європейського союзу без попередньої згоди.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?