В Данії пояснили, чому не дають дозволу на будівництво "Північного потоку-2"
Категорія
Світ
Дата публікації

В Данії пояснили, чому не дають дозволу на будівництво "Північного потоку-2"

В Данії пояснили, чому не дають дозволу на будівництво "Північного потоку-2"
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що ухвалювати рішення "Північного потоку-2" будуть з урахуванням інтересів України, передає ONLINE.UA з посианням на Deutsche Welle.

Політик наголосив, що потрібно вимагати від Росії гарантій, що через цей проект Україна не втратить важливої ролі країни-транзитера газу та кошти за транзит.

"Уряд Данії ще не ухвалював рішення про надання дозволу. Наразі це питання вивчає Міністерство закордонних справ. Але зрозуміло, що йдеться не лише про комерційний проект, а й про політику. Питання про будівництво "Північного потоку-2" стосується не лише Данії. У цьому контексті українське питання є вирішальним", – заявив Ларс Люкке Расмуссен.

 Як відомо, на даний момент "Газпром" отримав дозволи на будівництво "Північного потоку-2" у Фінляндії, Швеції та Німеччині. Натомість в Литві, Латвії, Естонії, Польщі, США та інших країнах стверджують, що його реалізація дозволить Москві використовувати газопровід для політичного впливу в Європі.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше  в Німеччині визнали, що Північний потік-2 можна зупинити санкціями США, які американський уряд має намір ввести проти спеціалізованих компаній, без унікальних технологій яких будівництво буде неможливо. Але німецька влада загрожує відповіддю США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?