В Держстаті розповіли, як за рік зросла зарплата українців
Категорія
Економіка
Дата публікації

В Держстаті розповіли, як за рік зросла зарплата українців

В Держстаті розповіли, як за рік зросла зарплата українців
Джерело:  online.ua

Цьогоріч у жовтні розмір середньої номінальної зарплати сягнув 10 727 гривень. Варто зазначити, що це на 16,4% більше, ніж у жовтні 2018 року, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на пресслужбу Держстату.

Що цікаво, порівняно із вереснем 2019 року розмір середньої зарплати збільшився на 0,4%.

"Найвищі зарплати у жовтні отримували працівники, зайняті у сфері фінансів та страхуванні - в середньому 19 571 гривень на місяць (на 9,2% більше, ніж у вересні). Працівники ІТ-галузі в середньому отримали 17 057 гривень у жовтні, а розмір їхньої зарплати зменшився у порівнянні з попереднім місяцем на 0,1%", - сказано в повідомленні.

На жаль, найменші зарплати в Україні отримують працівники сфери охорони здоров’я. У жовтні лікарі отримали в середньому 7002 гривні. Їхня зарплата за місяць зросла на 1,2%.У регіональному розрізі найвищі зарплати в Україні отримують кияни - в середньому 15862 гривні на місяць. Найменші зарплати у жовтні отримали мешканці Буковини - в середньому 8211 гривні.

Як повідомляв раніше ONLINE.UA, прожитковий мінімум з 1 січня 2020 року збільшиться на 162 гривні і становитиме 2027 гривень. Також Кабмін планує здійснити рішучі кроки" щодо наближення розміру прожиткового мінімуму до 4251 гривні. Це зазначається у тексті проекту закону про державний бюджет на 2020 рік.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?