В "ДНР" розповіли, якою бомбою підірвали Захарченко
Категорія
Події
Дата публікації

В "ДНР" розповіли, якою бомбою підірвали Захарченко

В "ДНР" розповіли, якою бомбою підірвали Захарченко
Джерело:  online.ua

Ватажка бойовиків так званої "ДНР" Олександра Захарченко підірвали за допомогою безоболонкового вибухового пристрою, який було закладено всередині кафе.

Подробиці вибуху, в результаті якого загинув Захарченко, розкрив "радник глави ДНР" Олександр Казаков, повідомляє ONLINE.UA з посиланням на підконтрольні бойовикам ресурси.

Основним принципом дії бомби, в результаті вибуху якої був убитий Захарченко, є вибухова хвиля і вогонь. Відомо, що її заклали над вхідними дверима всередині приміщення.

Казаков також повідомив, що вибух закладеної бомби стався в той момент, коли Захарченко з двома охоронцями і "міністр доходів ДНР" Олександр Тимофєєв заходили в кафе. Першим, за словами Казакова, йшов один з охоронців, який загинув на місці, другий - Захарченко, а потім ще один охоронець і Тимофєєв.

"Закладка могла бути зроблена напередодні, в ніч з 30 на 31 серпня, і була приведена в дію дистанційно. Це була, як її називають терористи, закладка "на удачу" і закладена вона туди була напередодні", - заявив Казаков.

Нагадаємо, окупанти заявляють, що Захарченко вбили українські диверсанти. Регіональний координатор омбудсмена в Донецькій і Луганській областях Павло Лисянський повідомив, що бойовики звинувачують у вбивстві ватажка "ДНР" 14 осіб, четверо з яких, за їхнім твердженням, вже "зізналися".

"Поставлено завдання після похорону Захарченко, які відбудуться 2 вересня, повністю оголосити громадськості про успішне завершення розслідування справи. Адвокатів "ДНР" і родичів в СІЗО Донецька не допускають. Зв'язок по місцях позбавлення волі "ДНР" глушиться", - повідомив Лисянський, підкресливши, що визнання у співпраці з Україною у вбивстві Захарченко з чотирьох затриманих бойовики "вибили".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що в "ДНР" вважають, що до вбивства Захарченко причетні США.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?