В ЄП підготували резолюцію по Криму і Азовському морю: про що йдеться в документі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄП підготували резолюцію по Криму і Азовському морю: про що йдеться в документі

В ЄП підготували резолюцію по Криму і Азовському морю: про що йдеться в документі
Джерело:  Укрінформ

У четвер, 25 жовтня, в Європарламенті відбудеться голосування за резолюцію по окупованому Росією Криму та ситуації в Азовському морі. Європарламентарі в документі пропонують призначити спецпосланця ЄС по Криму і Донбасу, який також відповідатиме за ситуацію в Азовському морі, повідомляє ONLINE.UА з посиланням на Укрінформ.

У резолюції ЄП зазначається, що Росія після окупації українських Криму і Донбасу веде незаконні дії в Азовському морі, в результаті яких може виникнути конфлікт в Європі, наслідки якого торкнуться всього Євросоюзу. Тому європарламентарі вважають за необхідне розширити мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні ще й на Азовське море, що дозволить моніторити і контролювати ситуацію.

Також в документі згадується Кримський міст, який Росія незаконно побудувала в окупованому Криму. Європарламентарі привітали рішення Ради про введення обмежувальних заходів відносно шести компаній, причетних до будівництва, але закликали перевірити застосування діючих обмежувальних заходів з боку ЄС і дати зрозуміти, що цілеспрямовані санкції проти Росії будуть посилені, якщо конфлікт в Азовському морі ще більше загостриться.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що в Москві висунули чергову зухвалу вимогу Києву по Азовському морю.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?