В ЄС б'ють на сполох через масові напади на вежі 5G
Категорія
Світ
Дата публікації

В ЄС б'ють на сполох через масові напади на вежі 5G

В ЄС б'ють на сполох через масові напади на вежі 5G
Джерело:  online.ua

Представники Євросоюзу можуть спільно розробити стратегії протидії дезінформації, яка наразі оточує вежі 5G та "небезпеку" зв'язку нового покоління. Ініціаторами стали 15 країн співдружності, серед яких Польща. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Euractiv.

У відповідному листі до центрального керівництва ЄС говориться про 140 атак на вежі 5G по всій Європі упродовж періоду з січня до червня цього року.

Уряди країни, які звернулися до Брюсселя, висловили занепокоєння через теорії заколоту та побачили загрозу для економік держав-учасниць ЄС. Водночас це становить перешкоди для Європи щодо виконання планів із впровадження відповідної мережі.

Підписантами стали Австрія, Болгарія, Греція, Кіпр, Латвія, Литва, Люксембург, Польща, Португалія, Словакія, Фінляндія, Хорватія, Чехія, Швеція. Послання адресоване безпосередньо віцепрезиденткам Єврокомісії Маргарет Вестагер та Вєрє Юровій, а також єврокомісару з питань внутрішнього ринку Тьєррі Бретону.

Нагадаємо, одним з найбільш резонансних інцидентів щодо нападів на вежі 5G, які нібито шкодять людині, стала ситуація у Великій Британії. Там нападники підпалили кілька об'єктів після поширення соціальними мережами фейків про зараження через них коронавірусом.

Утім, подібні випадки сталися не тільки у Великій Британії, але й у багатьох інших країнах. В Україні ініціативні громадяни звернулися до президента із петицією про заборону найсучасніших мереж зв'язку.

Як повідомляв ONLINE.UA, південнокорейські фахівці приголомшили світ новою звісткою. Вони планують найближчі роки присвятити активній розробці системи зв’язку нового покоління — 6G.

За даними уряду країни, терміни виконання пілотного проєкту окреслені наразі 2026-м роком. Прем’єр-міністра Чунг Се-Кюн з цього приводу провів спеціальну зустріч з міністрами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?