В ЄС нарешті пояснили, чого чекають від України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС нарешті пояснили, чого чекають від України

В ЄС нарешті пояснили, чого чекають від України
Джерело:  Укрінформ

Сьогодні, 14 жовтня, в Люксембурзі і Брюсселі відбудуться засідання Ради ЄС із закордонних справ "Групи друзів України в ЄС" і засідання комітету ЄП у закордонних справах, в яких візьме участь глава українського МЗС Вадим Пристайко. В ЄС заявили, що чекають від Пристайко звіту по реформам, які проводить новий уряд України. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

Візит Пристайко в Люксембург і Брюссель прокоментувала представниця ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні. Перед початком засідання вона заявила, що хоче почути Рада ЄС від Пристайко.

"Важливо, що ми сьогодні приймаємо міністра закордонних справ України. Євросоюз найбільше підтримує реформи в Україні, а також територіальну цілісність і суверенітет країни. Сьогодні важливо підтримувати увагу ЄС і міжнародної спільноти до України", - заявила Федеріка Могеріні.

Очікується, що на важливих засіданнях в ЄС Пристайко проінформує партнерів про впровадження комплексних реформ в Україні, ситуацію з безпекою на Донбасі та стан підготовки до саміту в "нормандської форматі". У Брюсселі ключовою темою засідання комітету буде ситуація на Донбасі в контексті агресії РФ і зусиллям української сторони щодо реалізації Мінських угод.

Нагадаємо, Пристайко раніше анонсував свою участь в засіданнях Ради ЄС в Люксембурзі. Міністр відзначав, що має намір просити у європейських партнерів посилити тиск на Москву, щоб Путін нарешті пішов на поступки по Донбасу.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що Пристайко розкрив зухвалу провокацію Росії по Донбасу. Він уточнив, що Україна узгодила лише частина формули Штайнмаєра, яку в Москві назвали ключовою умовою для проведення нормандського саміту на рівні глав Франції, Німеччини, України та Росії, а в Москві спеціально запевняють в зворотному, щоб розпалити протестну обстановку в Україні, яка виникла на тлі узгодження формули Штайнмаєра.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?