В ЄС назвали головні умови для вступу України
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС назвали головні умови для вступу України

В ЄС назвали головні умови для вступу України
Джерело:  online.ua

Очільник представництва ЄС в Україні Матті Маасікас зазначив, що під час розгляду питання членства України Єврокомісія буде орієнтуватись на критеріях оцінки рівня демократичних свобод та розвитку ринкової економіки.

Джерело: Всеукраїнський телемарафон

В ЄС назвали головні критерії для вступу України 

Європейська комісія зважатиме на два основні критерії у випадку з Україною: демократія та ринкова економіка. Цей процес прискореної процедури має завершитися до червня. Аналіз триватиме до літа і в червні ми сподіваємося почути оцінку демократії та ринкової економіки від європейських чиновників, - зазначив Маасікас. 

У той же час віце-спікер Ради Федерації Костянтин Косачов заявив, що ЄС порушив межі своєї компетенції стосовно Росії, та пригрозив повним розривом відносин між Євросоюзом та РФ.

Він нагадав, що Росія повністю обірвала зв'язок з Радою Європи та Європейським судом з прав людини. Тепер влада РФ може так вчинити і з Євросоюзом.

З Радою Європи та ЄСПЛ справа вже дійшла до повного розриву. Дійшло саме в силу виходу цих структур за межі своєї компетенції і вторгнення у внутрішні справи Росії. Так і з Євросоюзом буде, якщо не повернуться у власні кордони, за межами яких вже інший простір, в деяких вимірах як і раніше спільне, але в інших - недоступне для ЄС, - зазначив Косачов.

Між тим, представники британської розвідки зазначили, що окупаційна армія РФ планує жорсткі обстріли Краматорська та Костянтинівки.

Поєднання масованих ракетно-артилерійських ударів і зусиль по зосередженню сил для наступу являє собою повернення до традиційної російської військової доктрини, - зазначають у британській розвідці.

Фото - .facebook.com/MNS.GOV.UA

Радник керівника Офісу президента України Олексій Арестович відреагував на погрози Кремля поновити бомбардування Києва.

а його словами, він не сумнівається в тому, що Росія може завдати ракетного удару по Києву, зокрема небезпеці можуть піддатися органи військового управління, центральні апарати силових структур України, можливо, Верховна рада, Кабмін і Офіс президента.

Ми завжди до цього готові, нехай летить, подивимося. Треба просто пам'ятати, що на будь-який постріл по нашому органу управління у нас знайдеться своя різьба. Тут треба бути акуратним в питанні підняття ставок. Тому що можливості по Росії, відразу хочу сказати, у нас прекрасні. І те, що ми їх поки не хочемо використовувати, так будь-яка війна має ступені ескалації, - зазначив Арестович.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?