В ЄС назвали одну причину, яка заважає нормально співпрацювати з Україною
Категорія
Економіка
Дата публікації

В ЄС назвали одну причину, яка заважає нормально співпрацювати з Україною

В ЄС назвали одну причину, яка заважає нормально співпрацювати з Україною
Джерело:  online.ua

Президент Чехії Мілош Земан вважає, що корумпованість України заважає Києву повноцінно співпрацювати з Євросоюзом. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на словацьку газету Pravda.

За його словами, олігархи заважають українському уряду працювати прозоро.

"Україна, на жаль, вже давно загрузла в корупції. Якби економічна ситуація України стала б більш прозорою, і одночасно знизилася хоча б на 50% роль олігархів, то тільки потім ми могли б вести дебати про можливість більш інтенсивної співпраці з ЄС", - вважає Земан.

Чеський лідер назвав прагнення України до євроінтеграції станом на сьогодні нездійсненим. Цьому заважає також економічний розвиток держави та відсутність в Євросоюзі такого обсягу фінансів, який міг би забезпечити зростання для українського партнера.

“Якби їй (Україні) дали дотації, то ніколи не було б упевненості, що ці кошти надійдуть до тих, кому призначені, а не осядуть в кишенях олігархів", - додав Земан.

Слід зазначити, що президент Чехії — давній критик Євросоюзу, який говорить про неефективність санкцій проти Росії.

Як повідомляв ONLINE.UA, у лютому офіційний Брюссель звернувся до України із закликом до проведення належним чином земельної та освітньої реформ. Саме реформування забезпечить розвиток держави у майбутньому, наголосила європейська сторона.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?