В ЄС назвали умови для виборів на Донбасі
Категорія
Політика
Дата публікації

В ЄС назвали умови для виборів на Донбасі

В ЄС назвали умови для виборів на Донбасі
Джерело:  Укрінформ

Євросоюз привітав узгодження формули Штайнаєра, в якій зокрема прописано розведення сил в Золотому і Петровському з 7 жовтня. Але там підкреслили, що вибори на Донбасі, передбачені документом, можуть відбудуться тільки коли будуть створені належні умови безпеки. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укрінформ.

У заяві Європейського Союзу, оприлюдненій 3 жовтня під час засідання Постійної ради ОБСЄ у Відні, підкреслюється, що підписання формули Штайнмаєра підтверджує, що прогрес у врегулюванні конфлікту на Донбасі можливий. Там віддали належне українському керівництву за його непохитну відданість мирному врегулюванню конфлікту.

"Ми ще раз наголошуємо на тому, що місцеві вибори в окремих районах на Донбасі повинні проводитися в рамках законодавства України, після створення належних безпековий умов на місцях, згідно з відповідними стандартами ОБСЄ та під моніторингом БДІПЛ, з дотриманням методології моніторингу виборів БДІПЛ та із забезпеченням повного доступу і свободи моніторингу за місцевими виборами", - прокоментували в Євросоюзі пункт формули Штайнмаєра щодо виборів в ОРДЛО.

В ЄС також додали, що очікують нових зустрічей в нормандському форматі, підкресливши свою незмінну підтримку зі сприяння реалізації мінських домовленостей.

Нагадаємо, 1 жовтня на переговорах Тристоронньої контактної групи в Мінську домовилися про розведення сил в Петровському і Золотому. Український лідер Володимир Зеленський повідомив, що Україна узгодила так звану "формулу Штайнмаєра" з виборів в окупованому Донбасі і пояснив, чому не слід її боятися. Відразу після брифінгу Зеленського націоналісти заявили про державну зраду і "безстрокової акції проти капітуляції".

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що у Франції відреагували на узгодження формули Штайнмаєра. У Парижі вважають це прогресом на шляху до відновлення миру в Україні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?