В ЄС несподівано озвучили претензії до Україні - у чому проблема
Категорія
Україна
Дата публікації

В ЄС несподівано озвучили претензії до Україні - у чому проблема

В ЄС несподівано озвучили претензії до Україні - у чому проблема
Джерело:  online.ua

У Європейському суді з прав людини заявили про порушення з боку України Конвенції про захист прав людини й основних свобод. Йдеться про неефективне розслідування справ, що стосуються катувань. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Офіс генерального прокурора.

За оприлюдненими даними, згадується 18 кримінальних проваджень, усі вони перебувають на контролі Ради Європи.

У суді пояснили, РЄ тримає на контролі понад 70 справ з 2013 року, які стосуються катування чи інших форм злочинного відношення. Серед них — група розслідувань "Каверзін/ Афанасьєв/ Бєлоусов", позивачі якої заявили про насильство з боку правоохоронців.

"Протягом останніх 7 років жодна зі справ цієї групи не була знята Радою Європи з контролю, адже належне розслідування в них так і не було проведене. Лише цього року робота в цьому напрямку зрушила з мертвої точки. По кожному провадженню, в яких ми поновлюємо розслідування, надаються детальні вказівки щодо необхідності проведення конкретних слідчих та процесуальних дій з урахуванням позиції Європейського суду з прав людини", - цитує пресслужба заступника генпрокурора Гюндуза Мамедова.

Наразі прокурори спеціалізованого підрозділу Офісу з протидії катуванням отримали з регіональних відомств 57 проваджень відповідної категорії — для вивчення.

"Вже у вересні представники Офісу генпрокурора в Страсбурзі звітуватимуть перед Комітетом міністрів Ради Європи щодо цієї групи проваджень", - оголосили в ОГПУ.

Як повідомляв ONLINE.UA, 23 липня українська влада та Європейська комісія в Брюсселі нарешті змогли підписати меморандум та кредитну угоду, яка підтверджує надання офіційному Києву макрофінансової допомоги у розмірі 1,2 млрд євро. У підписаному документі наголошується, що сума позики у 1,2 млрд євро поділена на 2 транші.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?